Foderoptimering

Foderoptimering

Foder udgør den største omkostning på de fleste kvægbedrifter

Det er grundlaget for mælkeproduktionen, hvorfra størstedelen af indtægterne kommer

Derfor er optimal fodring helt central for en god produktionsøkonomi.

Hos Kvægrådgivningen i LandboSyd har vi samlet solid erfaring med fodringsoptimering, fra såvel ind- og udland, intensiv og ekstensiv samt økologisk og konventionel drift. Vi har ekspertise til at oplære dig i, selv at bruge DMS til foderoptimering og vi kan også lave det hele for dig. Sammen sætter vi målet for produktionen og hvem der gør hvad, for at sikre, at du får mest muligt ud af dine foderpenge.

Vi har et godt samarbejde med dine foderleverandører, men rådgiver fuldstændig uafhængigt af disse, og holder dine mål og indtjening i fokus.

Køer lyver ikke!

En god plan er vigtig, men opfølgning er altafgørende. Derfor tilskynder vi dig til, at få lavet foderkontroller så ofte som muligt, så vi løbende kender dine foderomkostninger pr. kg. mælk og sikrer, at vi følger planen. Sammen med en mælkeproduktionsopgørelse, giver en foderkontrol et godt indblik i, om foderet kvitterer i form af mælk som forventet for de forskellige grupper af køer.

Sammenhæng mellem mark og stald

Den langsigtede foderoptimering handler dog ikke om foderplaner og foderkontroller, men om at tage udgangspunkt i bedriften som helhed, under hensyntagen til såvel køernes som markens potentiale. Hos LandboSyd arbejder vi sammen tværfagligt, for at sikre sammenhæng hele vejen rundt, så vi får mest muligt ud af de rammer og ressourcer du har mht. mark, stald, besætning og mennesker.

 

Peter Leth Henriksen
Kvægrådgiver
74365096
61223818
plh@landbosyd.dk
Peter Leth Henriksen