LandboSyd Podcast

LandboSyd Podcast

Du kan finde alle vores podcasts dér, hvor du plejer at finde dine podcasts. Det kan være på Spotify, Apple Podcast, Google podcast ... De nyeste finder du også her:

Podcast - Råvaremarkedet og -handel med LandboSyds råvarespecialist (9/5)

I denne episode af podcasten "Til landmanden, der vil mere" har adm. direktør Sune Aagot Sckerl atter inviteret LandboSyds råvarespecialist Oliver Baaring Andersen med sig i studiet. Her taler de om råvaremarkedet lige nu, Sortehavs-korridoren og hvordan råvarepriserne i øvrigt er påvirket af aktiviteter i ind- og udland.

Denne podcast er optaget d. 9. maj 2023, og indeholder dagspriser på nogle råvarer. Disse priser er kun gældende den pågældende dag, og er derfor ikke et billede af priserne på råvaremarkedet.

Podcast - CAP23 - Krav & støtte

I denne episode af podcasten "Til landmanden, der vil mere" har administrerende direktør Sune Aagot Sckerl inviteret to af LandboSyds planteavlsrådgivere, Nis Callesen og Lise Moeskjær i studiet til en snak om hvad CAP23 har haft af betydning for landmændene. 

Podcast - Råvaremarkedet og råvarehandel

I denne episode af podcasten "Til landmanden, der vil mere" har administrerende direktør Sune Aagot Sckerl inviteret LandboSyds råvarespecialist Oliver Baaring Andersen med sig i studiet. Her taler de om råvaremarkedet, køb af andel i AgroMarkets og hvordan råvarepriserne bliver påvirket af aktiviteter i ind- og udland.

Denne podcast er optaget d. 19. april 2023, og indeholder dagspriser på nogle råvarer. Disse priser er kun gældende den pågældende dag, og er derfor ikke et billede af priserne på råvaremarkedet.

Podcast - tidligere regnskabstal

Tirsdag den 7/3 præsenterede LandboSyd og KHL de tidlige regnskabstal for en god portion fremmødte kunder. Her blev tallene for de tre spor fremlagt. Der blev givet et bud på, hvad der har trukket resultatet op, og hvad man kan forvente sig af 2023.

I denne episode af podcasten "Til landmanden, der vil mere" har adm. direktør Sune Aagot Sckerl virksomhedsrådgiver Henrik F. Vester og virksomhedsøkonom Jens Norup fra LandboSyd med sig i studiet.

Lyt med og få indblik i de tidlige regnskabstal, og få også et godt råd med på vejen til, hvad du måske skal handle på i 2023.

Podcast - digitalisering i markbruget

I denne episode af podcasten "Til landmanden, der vil mere" har adm. direktør Sune Aagot Sckerl inviteret planteavlsrådgiverne Morten Steg og Rasmus Storck fra LandboSyd med sig i studiet.
 
Her taler de varmt om de digitale løsninger - som CropManager, FarmTracking og KemiTjek - der kan give dig 𝗼𝘃𝗲𝗿𝗯𝗹𝗶𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝗱𝗶𝗻 𝗺𝗮𝗿𝗸 og meget mere. FarmTracking er eksempelvis koblet direkte på din gødningsplan.

Podcast - Miljø- og klimateknologi tilskud

I denne episode af vores podcasts går Sune Aagot Sckerl tæt på 𝘁𝗶𝗹𝘀𝗸𝘂𝗱 𝘁𝗶𝗹 𝗠𝗶𝗹𝗷ø- 𝗼𝗴 𝗸𝗹𝗶𝗺𝗮𝘁𝗲𝗸𝗻𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶 𝟮𝟬𝟮𝟮 sammen med tilskudsrådgiver Randi Hoeck Petersen og miljørådgiver Sanne Petersen.
Bekendtgørelsen er lige nu i høring, men den forventes at åbne 18. oktober med 244 mio. i puljen. Det er tre gange så meget som sidst – og der er gode muligheder for at opnå tilsagn, men også en række krav, der skal opfyldes.

Podcast - finansiering, bankskifte mm.

Er der stadig en åbning til omlægning af lån her sidst i august 2022? Hør hvorfor det er et ja og hør meget mere i vores podcast. Ja, der er stadig en kursgevinst at gå efter på dine fastrentelån, lyder svaret her fra virksomhedsrådgiver Henrik Vester.

Han er sammen med virksomhedsøkonom Jens Norup i podcast-studiet med adm. direktør Sune Aagot Sckerl til en snak om finansiering, om mulighederne for bankskifte, rentestigninger og -fald og meget, meget mere.

Podcast - nyt fra marken (10/8)

Vores adm. direktør Sune Aagot Sckerl er atter i studiet med planteavlsrådgiver Nis Callesen for at høre nyt fra marken. Det står i høstens tegn lige nu - det lover godt, når det ikke regner. 

 

Podcast - nyt fra marken (21/6)

I en uge, hvor studenterne springer ud, kan vi fra podcaststudiet konstatere, at det er godt græsvejr derude, mens majsen mangler lidt sol og varme. Kornet står godt - og der er overraskende rent for svampesygdomme derude.

Planteavlsrådgiver Nis Callesen og adm. direktør Sune Aagot Sckerl gør status fra markerne og slår et slag for Grovfoderdagen, der i år finder sted 15. september - som altid i forsøgene i Sivkro nær Hellevad.

Podcast - Nyt i marken (19/5)

Vi tager temperaturen i marken - denne gang med fokus på ukrudtsbekæmpelse i majs samt efterafgrøder. Det er planteavlsrådgiver Nis Callesen, der taler med adm. direktør Sune Aagot Sckerl.
Det er en snak om hanespore og rapgræs, og om at få sprøjtet nu og få fulgt op, så vi kan se, om det har virket. Hold øje med det ukrudt, vi ikke vil bøvle med fremover.
Og tag i øvrigt gerne et kig i Maskinbladet Agro fra 16. maj, hvor LandboSyds planteavlsrådgiver Rasmus Storck har en uddybende artikel med om netop problemukrudt.

Podcast - om digitalisering og Summax

Med en ny bogføringslov lige om hjørnet er der kommet ekstra fokus på digitaliseringen af regnskaber og opbevaring af regnskabsdata. På LandboSyd tilbyder vi hjælp til alle - om du er 100 procent digital eller om du ikke ejer en computer.
Vi tager udgangspunkt i den enkeltes behov for digitalisering - og vi har plads til alle. Det er en fælles rejse, vi er på, og du kan høre mere her, hvor adm. direktør Sune Aagot Sckerl taler med Summax-specialist Gitte Boyschau og afdelingschef for økonomirådgivning Anders Peter Frederiksen.
Husk, at du kan altid fat i vores team - vi kan hjælpe dig i gang med Summax, og vi følger op.  

Value cannot be null. Parameter name: source

Podcast - CAP23 og støtte til unge landbrugere

Den nye ordning for etableringsstøtte til unge landbrugere træder i kraft sammen med CAP23 til nytår.

Den har til formål at styrke generationsskiftet i dansk landbrug - og rådet fra ejendomsrådgiver Søren Jensen fra LandboSyds juridiske afdeling lyder: Få søgt. Både nu i 2022 og fremover.

Hør mere om ordningen her - og hvad vi ved nu.

Podcast - skovrejsning

Ønsker du at plante din egen skov, så er det en god idé at komme i gang nu. Priserne stiger på planterne - og starter du nu, kan du være klar til at plante til foråret. Hør her, hvad du skal være obs på med din skov - størrelsen, planterne og tilskud - når Sune Aagot Sckerl taler med LandboSyds skov-kyndige, René Skov Kristensen.

Kontakt gerne René, hvis du ønsker en screening og et første møde om din skov.

Podcast - familiejura

Hvad sker der med din virksomhed og dine værdier, når du dør? Har I fået snakket om det? Og hvad er vigtigt? Hør mere om det her, hvor Marina de Paoli, jurist hos LandboSyd, og adm. direktør Sune Aagot Sckerl snakker familiejura - og vigtigheden af at få taget den der snak.

 

Podcast - budget & strategi

Sune Aagot Sckerl taler med strategirådgiver Peer Slipsager og tidl. virksomhedsøkonom Morten Beck Jensen om, hvorfor budgetter og strategier er vigtige - også i landbruget - og hvad vi kan bruge dem til i hverdagen. De går nærmere ind på den proces, der er ifm. budgetlægning, hvor man lærer sin virksomhed bedre at kende.