LandboSyd gør en forskel

LandboSyd gør en forskel

Mød nogle af vores kunder og hør, hvad de mener

LandboSyd arbejder målrettet mod at matche de krav, den professionelle landmand stiller. Vi rådgiver landmænd om hele produktionen, og vores rådgivere er specialister i stort set alle aspekter af din landbrugsvirksomhed.

Vores kunder er blandt landets meste dynamiske og professionelle landbrug, hvilket stiller krav til vores produkter og ydelser. Vi oplever en stor grad af tilfredshed fra vores kunder og en tillid til, at vi leverer et solidt stykke arbejde. 

Du kan møde nogle af vores kunder her.

 

 

Et generationsskifte eller ejerskifte af landbrug bør planlægges i god tid

"For mig er det indlysende, at jeg har en strategiplan. Det er jo ligesom, hvis man vil bygge et hus. Så laver man altså en plan, inden man går i gang"

Et generationsskifte eller ejerskifte af landbrug bør planlægges i god tid - og gerne i samarbejde med en erfaren strategirådgiver. Smågriseproducent Stig Kristensen fra Kjellerup har gode erfaringer med begge dele.

Ifølge Stig Kristensen handler det om at starte tidligt med sin exit plan. "Landbrug har jo ikke noget udløb; der skal altid produceres korn, mælk, æg eller hvad man nu producerer, og det anlæg skal drives videre og holdes up-to-date. Jeg ønsker bestemt ikke bare at køre det ned. Det er vigtigt for mig, og det er også den slags, ens strategirådgiver skal have fornemmelsen for" siger han og tilføjer "Det har Peer Slipsager været god til. Han er virkelig god til at lytte til, hvad vi ønsker - ikke hvad han tror, vi ønsker"

Læs historien her

Spil med åbne kort og sæt et stærkt hold

"Det kan virkelig betale sig at gøre det godt fra starten, at materialet til banken er godt og gennemarbejdet."

Ikke to generationsskifter er ens. Hos Signe og Nikolai Skøtt Erlang er det gået godt hen over tre år. Men de understreger vigtigheden af at være åben overfor de nærmeste og samle et stærkt hold af nødvendige rådgivere. 

Læs historien her

Kreaturerne giver hygge, naturpleje og kød

"Det lyder måske åndssvagt, men jeg kan ikke lide tanken om en tom stald. Det er jo hyggeligt, at vi kan høre køerne pusle i stalden; at der er liv."

44-årige vvs-montør og deltidslandmand Mads Clausen overtog sammen med sin hustru Dorthe slægtsgården Elmtoft ved Skelde, Broager, tilbage i 2010. Dengang var der også kødkvæg i stalden – og den tradition fortsætter.

Mads følger ivrigt med i de mange debatter, da klimadebatten fylder en del i hans tanker. "Man langer ud efter kødkvæg og CO2, og det irriterer mig. Man vil gerne have kreaturerne til afgræsning af enge - endda kommunale arealer - men samtidig truer en større CO2, afgift. Det er naturpleje med den ene hånd - afgift med den anden."

Læs historien her

 

Nu er der fokus på de bløde værdier

"Vi fylder meget lokalt, og alle skal kunne være her. Det handler derfor om at være åbne og have løbende dialog med folk. Der bliver taget rigtig godt imod det, når vi melder ud, at nu kører vi gylle ( ...)"

På Kongshoved er man allerede et skridt foran på energisiden. Derfor vælger man at fokusere på de blødere værdier - medarbejdere, lokalsamfund og naturtiltag. Små tiltag, der kan flytte meget.

Kongshoved har cirka 12 ansatte foruden ejerne. Der er primært danskere, men også brasilianere, hvor de får hjælp til rekrutteringen fra ALT HR. Derud over anvender Kongshoved følgende ydelser hos LandboSyd: Planteavlsrådgivning, juridisk rådgivning, økonomi og miljørådgivning.

Læs historien her

Full-line produktion giver Kristian ro

”Det er vigtigt for mig at sparre med nogen om ledelse. Jeg er jo leder for nogen, der er ældre end mig – erfarne folk, der kan tænke selv."

Kristian Rahn har 460 søer og producerer full-line 14.500 slagtesvin. Full-line til 114 kg. Sidste år producerede han 1,3 millioner kg kød. I stalden arbejdes med udvikling og optimering på blandt andet foderforbrug og -sammensætning i samråd med dyrlægen fra Porcus og rådgivere fra LandboSyd. Kristian Rahn haft Henning Petersen som økonomirådgiver og Mogens Munk i planteavlen hele vejen samt Helle Hissel som assistent. Danish Crown foretager også ejerrådgivning hvert kvartal. Med rådgivning er det vigtigt for ham, at de siger noget og ikke snakker ham efter munden. Som han siger: Jeg skal jo have noget ud af det.

Læs historien her

HR hjælper ægproducent med struktur i dagligdagen

"LandboSyds rådgivere har fokus på mig og mine medarbejderes evner.

Jeg forbedrer mine lederevner, og vi får mere struktur i dagligdagen."

Økologisk ægproducent Carsten Møller er ottende generation på Bremsmaj ved Søgård. Han har 15.000 æglæggende høner og driver ca. 100 hektar jord, også økologisk.
Derudover har han fem lejligheder, der lejes ud til bondegårdsferie. Han henter sin HR-rådgivning hos HR-chef Dennis Calender, LandboSyd.

Læs hele historien her

En fremtidsfuldmagt giver ro i maven

"Det er en af de ting, man bare skal have styr på uanset ægtestand – ellers stopper alt på klokkeslættet. Det giver ro i maven, at have det på plads."

Lorens Peter Lorenzen på 58 år er svineproducent og 10. generation på Tingvejgaard ved Avnbøl nær Sønderborg. Han overtog selv gården som 24-årig – og er så småt ved at tænke generationsskifte igen. Han fik sammen med sin hustru Linda lavet fremtidsfuldmagter, så landbrugsvirksomheden kan køre videre, hvis Lorens Peter skulle blive dement eller falde i koma. Med en fremtidsfuldmagt kan alle instanser som fx bank og forsikring med det samme se, hvem der bestemmer og afgør ting. Parret fik rådgivning til processen og det praktiske fra LandboSyds juridiske afdeling.

Læs hele historien her

Skal vi også kaste et blik på din landbrugsvirksomhed - helt uforpligtende?