Tilskud til modernisering af slagtesvinstalde

Ansøgningsperioden er udsat til perioden 5. maj til 6. august 2020. Der er bevilget 85 mio. kroner.

 

Ansøgningsperioden for tilskud til modernisering af slagtesvinestalde skulle være startet op fra 5. marts til 5. maj 2020, men er udsat til 5. maj-6. august 2020.

Der i alt bevilliget 85 mio. kr., og det er fordelt i en pulje til nybyggeri (51 mio.) eller tilbygningsprojekter (34 mio.) Der er ingen penge til renovering denne gang.

Ordningen bliver sat op med standardomkostninger. Det vil sige, at tilskudsbeløbet på forhånd er fastlagt som en standardiseret sats. Standardomkostningerne vil blive indsat for både stald og teknologier i bilagene til bekendtgørelsen. Der er en formentlig 2 års projektperiode med mulighed for forlængelse, muligvis en kort forlængelse, oplyser direktør hos Byggeri & Teknik, Flemming Hedegaard.

Der vil være to standardpriser:

  • Traditionel stald
  • Rundbuestald (en rundbuehal)

Alt der imellem ”eksisterer ikke”, og der vil være en del forskel på priserne.

 

Nye tvungne miljøteknologier

Som noget helt nyt, er der tvungne miljøteknologier, og som det er stillet i udsigt er den minimale miljøeffekt, der accepteres = gylleforsuring eller med kombination af min. to andre miljøteknologier, (luftrensning mm) der har en minimumseffekt, der svarer til gylleforsuring – altså nogle ekstremt tunge teknologier, som både i etableringen og i driften er meget dyre.

Det forsøger ordningen at kompensere for med 25 % i tilskud til både stald og teknologier, men som andre tidligere har skrevet i landbrugspressen, så kan ordningen ende med kun at blive for de, der alligevel ikke kan undgå disse tunge og krævende teknologier i deres miljøgodkendelse.

 

Kontakt gerne virksomhedsøkonom og tilskudsrådgiver Randi Hoeck Petersen på rhp@landbosyd.dk eller tlf. 2051 6493 for yderligere information.  

Randi Hoeck Petersen
Virksomhedsøkonom, tilskudsrådgiver
74365145
20516493
rhp@landbosyd.dk
Randi Hoeck Petersen