Sønderjylland skal blomstre

LandboSyd tilbyder i samarbejde med Søren og Jens Beck, Sydals at så blomsterstriber og vildtblandinger i hele Sønderjylland til en konkurrencedygtig pris.

Sønderjylland skal blomstre, og har du lyst til at være en bivenlig landmand og vil du skabe mere variation i landskabet til glæde for insekter, dyr og mennesker, så har LandboSyd et godt tilbud til dig.

I samarbejde med Søren og Jens Beck, Sydals, tilbyder LandboSyd nu at så blomsterstriber og vildtstriber i udkanten af markerne. Målet er, at det sønderjyske landskab vil være præget af blomsterstriberne til gavn for bl.a. bierne og forbipasserende, som kan plukke en buket.

Søren og Jens Beck har investeret i en ny stennedlægningsfræser, som i én arbejdsgang kan udføre arbejdet med at så frø med pollen og nektarstriber samt blomsterstriber. Fræseren er meget effektiv og efterlader nogle flotte to meter brede striber, hvor blomsterne har gode vilkår.

Der er blandinger til både økologiske og konventionelle marker. Jens Beck udfører det praktiske arbejde, og der laves en køreplan, så arbejdet kan klares så effektivt som muligt, mens LandboSyd tager sig af det administrative arbejde i forbindelse med projektet, oplyser faglig assistent i planteavl, Gerco Klein Wassink.

Der mangler blomster i Danmark, og bierne lider på grund af manglende arealer med blomsterplanter. Det er en udfordring, som udsåning af blomsterstriber kan medvirke til at løse. LandboSyd arbejdede sidste år for første gang med blomsterstriber, og selvom tørken betød, at mængden af blomster blev lidt begrænset i en del af vækstsæsonen, er der generelt en tro på, at striberne virkede i forhold til bierne. Vi har udvidet konceptet i år med tre mulige blandinger:

  • En konventionel blomsterblanding, som giver en smuk blomstermark med lang blomstringstid. Blandingen indeholder bl.a. Morgen­frue, Brudeslør og Mølleblomst
  • En flot økologisk blanding til glæde for både bier og forbipasserende. Blandingen indeholder bl.a. Boghvede, Kornblomst og Honningurt.
  • En konventionel pollen- og nektarblanding, som bl.a. indeholder Jomfru i det grønne, Stolt kavaler og Solsikke.

Læs mere om striberne, indhold i frøblandingerne og bestil ved at klikke her. 

 

 

Gerco Klein Wassink
Faglig assistent Planteavl
74365125
24929591
gkw@landbosyd.dk
Gerco Klein Wassink