Nu er trafiklyset tændt: Grøn mand gå – rød mand slå!

Nu kan du igen se i Internet Markkort (IMK), om du opfylder aktivitetskravet for grundbetaling på dine marker.

Udgivet d. 13. september 2021

Nu kan du se dine marker i IMK med Landbrugsstyrelsens trafiklyssystem. Det betyder, at du kan følge med i, om aktivitetskravet for grundbetaling vurderes at være opfyldt på dine marker. 

Er marken grøn, viser satellitbilleder, at aktivitetskravet er opfyldt. 

Du opfylder aktivitetskravet for arealer med 1-årige afgrøder ved at dyrke arealerne med en 1-årig afgrøde. Du opfylder aktivitetskravet for arealer med græs ved, at du enten slår arealerne eller lader dem afgræsse.

 

Gul mark?

På nuværende tidspunkt skal du være opmærksom på, om du har gule marker i IMK. Selvom dine marker er gule, kan aktivitetskravet godt være opfyldt. Det skyldes, at kun en del af den samlede data er indlæst i systemet. For eksempel vil de fleste græsmarker lige nu stadig være gule. 

Hvis din mark er gul, kan årsagen være:

  • Der er en mindre forsinkelse på det, du ser i trafiklyssystemet. Styrelsen skal analysere data, inden du kan se dem i systemet. Det tager mellem 7 og 14 dage. Så hvis du har slået din mark for nylig, kan det være derfor, at marken stadig er gul.
  • Man kan ud fra analyserne af satellitbilleder endnu ikke konstatere, om aktivitetskravet er overholdt. På nogle marker skal styrelsen have yderligere data fra satellitterne, før vi kan konstatere, om aktivitetskravet er overholdt. 
  • Du har endnu ikke slået din græsmark. Vær særlig opmærksom på gule græsmarker, som du ikke har fået slået eller afgræsset endnu.

 

Vigtig skæringsdato: 11. oktober kan din mark blive rød

Kun marker, som med stor sikkerhed ikke opfylder aktivitetskravet, bliver røde 11. oktober. Mange gule marker bliver derfor aldrig røde. Hvis din mark bliver rød 11. oktober, kan du stadig nå at overholde aktivitetskravet eller ændre i dit fællesskema, da fristen for at opfylde aktivitetskravet er 25. oktober.

Når vi nærmer os 11. oktober, kommer der yderligere info om, hvordan du skal forholde dig til eventuelle røde marker.

 

Billedet viser et udklip fra Internet Markkort, hvor der både er gule og grønne marker.

Billedet viser et udklip fra Internet Markkort, hvor der både er gule og grønne marker.

Nis Callesen
Fagansvarlig grovfoder, planteavlsrådgiver
74365134
61378812
nic@landbosyd.dk
Nis Callesen