Landbruget hjælper ukrainere – støt arbejdet

ALT-HR under LandboSyd opretter en børs og koordinerer hjælp til ukrainske flygtninge – som en tak fra dansk landbrug for ukrainske ansatte store indsats gennem mange år.

Udgivet d. 26. februar 2022

 

ALT-HR under LandboSyd har nu oprettet en formidling af hjælp til ukrainske flygtninge, som kommer her til landet.

Direktør Dennis Calender og medarbejderne i rådgivningen vil gøre en indsats for flygtningene som en tak fra dansk landbrug til Ukraine og de mange ukrainere, som gennem årene har arbejdet for landbruget.

"Mange arbejdsgivere har stor glæde af deres ukrainske ansatte, som leverer en stor indsats. Nu er det tiden, hvor landmændene kan give lidt tilbage i en meget alvorlig stund, og jeg håber, at mange landmænd vil bidrage med hjælp,” siger Dennis Calender.

ALT-HR har to ukrainske medarbejdere på kontoret hos rådgivningsvirksomheden i Aabenraa og dermed en tæt kontakt til de mange ukrainere, som bor her i landet. Lige nu er mange tusinde ukrainere på flugt fra krigshandlingerne i deres fædreland, og Danmark byder dem velkommen. Flere af dem kan være familiemedlemmer til ansatte på danske landbrug – og søger til Danmark, fordi de dermed har en forbindelse til landet.

Mange af flygtningene kommer kun med ejendele i en enkelt kuffert, og det er i den situation, at landmænd kan bidrage med

  • En bolig hvad enten den er midlertidig eller permanent
  • Fødevarer
  • Dyner, puder, tæpper, sengetøj, tøj
  • Legetøj
  • Daglige fornødenheder som toiletartikler, vaskemidler, sæbe
  • Meget andet

 

Skriv derfor til

ukrainehjaelp@althr.dk

hvorefter hjælpen vil blive videreformidlet.

Det er også muligt at støtte arbejdet ved at sende penge på mobilepay 59 0078. ALT-HR vil så sørge for, at pengene bruges til støtte til de ukrainske flygtninge.

”Vi håber at rigtig mange landmænd skriver til os med tilbud om hjælp til flygtningene. Det bliver der hårdt brug for i de kommende dage,” siger Dennis Calender.

 

 

Dennis Calender
Direktør, ALT-HR
74365110
61209508
dca@althr.dk
Dennis Calender