Jakob markerer 30 år med kvægrådgivning

Jakob Ellegaard fik et råd af en landmand: Læs på Landbohøjskolen. Det råd fulgte han og 15. august kan han markere sit 30 års jubilæum med kvægrådgivning.

Jakob Ellegaard er uddannet agronom fra Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskoles husdyrbrugslinje i 1987, hvorefter han blev ansat som kvæglærer på Bygholm Landbrugsskole. 15. august 1989 førte arbejdslivet ham videre til en stilling som kvægrådgiver hos Aabenraa Amts Landboforening - en overgang som leder af kvægrådgivningen – hvorfor Jakob i år kan markere 30 års ansættelse i LandboSyd-regi.

- Efter 18 år som kvægrådgiver, flyttede jeg i forbindelse med sammenlægningen af den sønderjyske kvægbrugsrådgivning til Syddansk Kvæg i Vojens, men efter et års tid returnerede jeg til LandboSyd som driftsøkonomirådgiver hos kvæg. Her har jeg primært med budgetter og planlægning vedrørende mælk og slagtekalve at gøre, fortæller Jakob Ellegaard.

Jakob Ellegaard stammer fra Husby på Vestfyn, hvor forældrene drev maskinstation, og han i en meget tidlig alder lærte at køre traktor. Efter studentereksamen og landbrugsskole passede Jakob køer hos en landmand nord for Hobro, et sted han var utroligt glad for at arbejde.

- Her mødte jeg andre, der overvejede at læse videre til tekniker, men landmanden sagde til mig, at når jeg nu allerede havde studentereksamen, så kunne jeg ligeså godt læse på Landbohøjskolen, fortæller Jakob Ellegaard.

Det var et godt råd, for i København mødte Jakob sin kommende hustru Jane, der er pædagog, og fik sig desuden et super godt netværk med venner og studiekammerater.

- Det var gode år, så det var en god beslutning, smiler Jakob, der i høj grad er friluftsmenneske og gerne fisker fra sin lille båd, cykler – også hver dag fem-seks kilometer til og fra arbejde - står på ski, går lidt på jagt, spiller volleyball og i otte år har været en del af rutegruppen ved Ekstrem Mandehørm i Aabenraa. Mestendels er det dog gymnastikken, der har fyldt godt i fritiden, hvor Jakob Ellegaard både er aktiv og træner.

Familien tæller også to nu voksne børn, der bor i København.