HR hjælper med struktur i dagligdagen

Efter perioder med lidt for mange hurtige nødløsninger er økologisk ægproducent Carsten Møller i fuld gang med at få mere struktur i dagligdagen sammen med sine medarbejdere. Det betaler sig, mener han.

Udgivet d. 28. februar 2020

 

Carsten Møller er ottende generation på gården Bremsmaj ved Søgård. Han overtog gården i 2006 og valgte i 2011 at gå over til økologisk ægproduktion, og han har i dag 15.000 æglæggende høner.

Gennem alle årene har Carsten Møller – og førhen hans far – hentet deres rådgivning hos LandboSyd. Det omfatter også HR-rådgivning, hvor han blandt andet bruger rådgivning om arbejdsmiljø, kontrakter og sparring generelt.

Det seneste tiltag er støtte til at få en bedre struktur på rutinerne i dagligdagen for ham og hans tre ansatte; Anders, Khang fra Vietnam samt Raja fra Sri Lanka.

 

Kommunikation i centrum

”En væsentlig del af forløbet handler egentlig om kommunikation. Folk er forskellige, så som leder skal jeg også arbejde med at skabe en fælles kommunikation samt en fælles team-følelse blandt os,” siger Carsten Møller.

Her henter han rådgivning fra HR-chef Dennis Calender fra LandboSyd, der blandt andet er med til at skabe overblik over, hvilke udfordringer der er i dagligdagen.

”Dennis har en del erfaring og er god til at læse et rum – at have øje for folks forskelligheder, så vi får alle med. Han kan påpege, hvad der virker, og hvad der ikke virker og hjælpe os med at arbejde for hinanden og have tillid til hinanden,” fremhæver Carsten Møller.

 

Fælles fodslag

I løbet af en arbejdsdag er der mange rutiner, der skal følges. Det kører såmænd, som det skal, men forskellige medarbejdere har det med at skabe forskellige måder at løse de samme opgaver på. Det kan være uhensigtsmæssigt, og det er det, Carsten Møller gerne vil sætte fokus på med forløbet.

”Ved at sætte ord på det, og via tavlemøder med Dennis at få fælles fodslag, kan vi komme langt. Samtidig får jeg styrket mine lederevner og kan bedre hjælpe mine medarbejdere med at planlægge og skabe overblik over opgaverne”, siger Carsten Møller.

 

Landmand Carsten Møller fra gården Bremsmaj ved Søgård er glad for samarbejdet med LandboSyds HR-chef Dennis Calender.

Dennis Calender
Direktør, ALT-HR
74365110
61209508
dca@althr.dk
Dennis Calender