Hold fokus på driftsgrenene – hver for sig

Landmand Allan Schrøder, Løgumkloster, producerer både slagtekyllinger, slagtesvin og driver 230 hektar. Derfor er det vigtigt for ham, at han sammen med sin rådgiver kan holde fokus på alle driftsgrene hver for sig.

Udgivet d. 13. februar 2020

 

På gården Christiansminde ved Løgumkloster driver parret Allan og Christina Schrøder i dag et landbrug, hvor de producerer 1,1 millioner slagtekyllinger, 6.000 slagtesvin og dyrker 230 hektar, hvoraf halvdelen er forpagtet med kartofler, græsfrø samt vårbyg.
Allan Schrøder er tredje generation på Christiansminde, og valgte i 2018 at flytte fra en anden landboforening til LandboSyd, hvor driftsøkonomirådgiver Morten Pustelnik overtog hans økonomirådgivning – et skifte Allan er yderst tilfreds med.

 

Ser alle driftsgrene

”Morten ved noget om kyllinger, og så arbejder han målrettet med at benchmarke på de analyser, vi foretager. Han ser på, hvordan hver af vores driftsgrene præsterer, så vi er klar over, hvor der skal sættes ind,” siger Allan Schrøder og tilføjer:
”Det er noget, der kan ses på bundlinjen.”
For nogle år tilbage sad analyserne ikke helt i skabet, og Allan Schrøder var ved at udfase slagtesvineproduktionen.
”Men i dag ligger han tæt på de bedste 10 %, og slagtesvinene er den primære indtægtskilde,” fortæller rådgiver Morten Pustelnik, LandboSyd.

 

Konstruktiv kritik

Samarbejdet fungerer godt, og de har begge fokus på, at hver driftsgren skal ses for sig – og der, hvor det er skidt, skal der sættes ind. Men de er også enige om, at man skal kunne tale frit fra leveren, når samarbejdet skal fungere, og det at kunne give og modtage konstruktiv kritik betyder meget.
”Både Allan og Christina er med på at det er en forretning, de driver, og de trives med at have flere driftsgrene,” siger Morten Pustelnik.

 

Ny i Summax

Regnskaberne varetages primært af Christina Schrøder, der netop er startet som Summax-bruger.
”Det er godt nok nemt, jeg er meget positivt overrasket, så det skal nok blive godt,” fastslår hun.

 

Christina og Allan Schrøder sammen med deres driftsøkonomirådgiver Morten Pustelnik ved gården Christiansminde nær Løgumkloster.

Morten Pustelnik
Virksomhedsøkonom
74365007
20515082
mpu@landbosyd.dk
Morten Pustelnik