Griseproducent fra Kegnæs med i SEGES TV-serie om bæredygtige landmænd

I en ny serie på SEGES TV ”Jagten på bæredygtighed” kan du følge tre landmænd i deres jagt på mere bæredygtige landbrugsbedrifter. Jakob Bladt er en af deltagerne.

Udgivet d. 27. januar 2023

 

Alle taler om bæredygtighed i landbruget, men hvordan ser det ud i praksis?

Det kan du få et underholdende og inspirerende bud på i den nye SEGES TV-serie ”Jagten på bæredygtighed”. I tv-serien følger man tre landmænd, der på hver deres måde arbejder med bæredygtig udvikling: 

Den 26-årige griseproducent Jakob Bladt fra sønderjyske Kegnæs, den 44-årige mælkeproducent Vibeke Søndergaard Jørgensen fra Mors og den 53-årige kalveproducent Anders Peter Jensen fra nordjyske Dronninglund.

De tre landmænd er valgt til tv-serien, fordi de alle har en stålsat ambition om at arbejde i en mere bæredygtig retning på deres bedrifter.

”Jakob, Vibeke og Anders Peter er alle topseje landmænd og skønne personligheder, der brænder for at gøre en forskel for deres medarbejdere, dyrene og klimaet. Vi er rigtigt glade for, at de har sagt ja til at åbne dørene for et tv-hold, og der er ingen tvivl om, at mange seere vil kunne blive inspireret af nogle af deres tiltag på bæredygtighedsfronten,” siger afdelingsleder Karina Bjørn fra SEGES Innovation, der står bag produktionen.


Følges af to dommere

Blandt de tre landmænds tiltag inden for bæredygtighed er alt fra en ny græsstrategi, præcisionsjordbrug og gyllekøling til energimåling, ESG-rapportering og lederudviklingsforløb.

I serien følges de tre landmænd af to dommere, som i hvert afsnit kårer en vinder. Dommerne er Jakob Lave, der er direktør for bæredygtig forretningsudvikling i DLG, og Pernille Stenstrup Christiansen, der er landbrugsdirektør i Danske Bank.

”Jagten på bæredygtighed” består af tre afsnit på hver 15 minutter. Serien kan ses på www.jagtenpaabaeredygtighed.dk og på SEGES Innovations tv-platform SEGES TV.

 

Sune Aagot Sckerl
Adm. direktør
74365066
23721266
saa@landbosyd.dk
Sune Aagot Sckerl