Få etableret en bestyrelse og få skabt merværdi på din landbrugsvirksomhed

Din landbrugsbedrift kan opnå flere fordele med en bestyrelse eller et gårdråd bag, lyder det fra virksomhedsrådgiver hos LandboSyd.

Udgivet d. 2. december 2022

 

Det er en rigtig god idé for en landbrugsbedrift at etablere en bestyrelse eller et gårdråd. Der er på den måde flere kompetencer samlet til at sparre med om de rette beslutninger – i stedet for at man står alene, står man på et langt mere trygt grundlag. Samtidig er man bedre klædt på til snakken med de finansielle partnere. Heri ligger der en stor værditilførsel for landbrugsvirksomheden.

Det mener virksomhedsrådgiver hos LandboSyd, Torben Lunding Madsen, der netop selv har afsluttet Bestyrelsesuddannelsen.

”Jeg har via uddannelsen fået en klar indsigt i de grundlæggende rammer for bestyrelsers arbejde og især det ansvar, man har som bestyrelsesmedlem,” siger Torben Lunding Madsen.

Han peger på vigtigheden af, at kommissoriet for bestyrelsen er knivskarpt, så det er tydeligt, hvor beslutningskompetencerne og ansvaret ligger.

”Samtidig vil det tydeliggøre, hvilket råderum landmanden har i dagligdagen. Driften er landmandens egen, men strategi, udvikling og visioner kan ligge i bestyrelseslokalet,” siger han.

Et gårdråd giver som ordet siger ”råd” til landmanden, mens en bestyrelse har juridiske rammer at arbejde indenfor. Hvad der kan give mening for din bedrift, kan Torben Lunding Madsen hjælpe med at afklare.

”Jeg har den faglige erfaring i arbejde med finans og strategi, at jeg gerne tilbyder at facilitere opstarten af en bestyrelse eller et gårdråd og ikke mindst at drifte det efterfølgende arbejde,” siger han.

Kontakt Torben Lunding Madsen på 2027 4703, hvis du ønsker at høre nærmere om etablering af en bestyrelse på din landbrugsvirksomhed.

 

Virksomhedsøkonom hos LandboSyd, Torben Lunding Madsen, bestod i november bestyrelsesuddannelsen – her flankeret af Conny Thoftdahl Westphall fra Erhvervsakademi Aarhus og Karina Boldsen fra ArosBoard.

Torben Lunding Madsen
Virksomhedsrådgiver
74365023
20274703
tlm@landbosyd.dk
Torben Lunding Madsen