Dall: Ingen grund til bekymring for udenlandske investeringer

LandboSyd-formanden opfordrer dog til, at unge får særlige vilkår, så de kan konkurrere med investorerne, som skal betale 0,6 minusrente.

Udgivet d. 29. juni 2020

 

 

Kritikken af udenlandske investorers opkøb af dansk landbrugsjord er dobbeltmoralsk, når danske landmænd selv har nydt godt af at drive landbrug i udlandet.

Det siger formand for LandboSyd, Mogens Dall, til Agriwatch. Han kommenterer bekymringer fra adm. direktør for Danmarks Økologiske Jordbrugsfond, Kim Qvist, som mener, at udenlandske investorer ikke har samme fokus på biodiversitet og klimaet.

Mogens Dall glæder sig over de nuværende regler på området, hvor sælger uden stort besvær kan sælge til en udenlandsk investor.

"Når man siger A, skal man også sige B. Vi har selv set danske forretnings- og landmænd, som har skabt store forretninger i udlandet, så det er dobbeltmoralsk, hvis det ikke må gå den anden vej," siger Mogens Dall til AgriWatch.

 

Der investeres på sigt

Mogens Dall mener, der investeres på længere sigt.

"Vi oplever i mit nærområde, at en udenlandsk investor passer sin aktie bedst muligt ved at have bedriften så moderne som muligt. Hvis man lader den forfalde og lader taget været utæt, så rådner aktien og bliver mindre værd. De investerer altid på sigt. Det er ikke for at købe og så sælge næste år," siger han og opfordrer til, at der skabes bedre vilkår for de unge:

 

Konkurrere med minusrente

"Der skal penge til bidragssatser, banken og så videre. Der er mange parter i det her. Man kunne også spørge kreditforeningerne, om de vil give særlige vilkår for unge landmænd og ikke tage én procent i bidragssats, fordi det gør landmanden mindre konkurrencedygtig i forhold til det køb, hvor investorerne skal betale 0,6 minusrente," siger Mogens Dall.

   

 

Value cannot be null. Parameter name: source

Mogens Dall
Bestyrelsesformand
74680361
40118361
mogensdall@gmail.com
Mogens Dall