Birgit om Summax: - Jeg kan kun se fordele

Det var guld værd for Birgit Müller på Maglegården I/S, da hun med hjælp fra LandboSyd fik styr på den digitale økonomistyring via Summax og Ø90.

Udgivet d. 22. november 2019

 

Birgit Müller er uddannet sygeplejerske og har egentlig altid styret uden om regnskaber og bogholderi. Men da hun og hendes mand Svend for nogle år tilbage satte gang i et generationsskifte med sønnerne Rasmus og Henrik blev hun mere og mere involveret i regnskaberne.
- Vi var tidligere medlem af en landboforening på Sjælland, og da vi skulle overgå til Summax og Ø90 syntes jeg, at det var svært. Jeg er 68 år nu og har jo hele mit liv arbejdet som sygeplejerske. Men jeg fik at vide, at vi skulle gå digitalt, så det gjorde vi. Det faldt sammen med, at Rasmus og Henrik udvidede, så der var rigeligt at se til. Jeg fik en dum start, og der var ikke så megen hjælp at hente. Derfor lavede jeg mine egne systemer og måder at gøre tingene på, fortæller hun.
Sådan kørte det et par år, mens Birgit Müller bøvlede på med systemerne.

 

Besøg var guld værd

- I juni 2018 skiftede vi rådgivning til LandboSyd. Da jeg havde afleveret momsregnskab, blev jeg kontaktet af regnskabsassistent Gitte Boyschau fra LandboSyd, der venligt fortalte mig, at jeg gjorde tingene på en lidt speciel måde og om hun måtte komme over til mig på et besøg og hjælpe mig videre, siger Birgit Müller.
Som sagt, så gjort. Gitte Boyschau tog til Sjælland og tilbragte dagen med Birgit og Summax.
- Det var simpelthen guld værd. Hun gennemgik alt i Summax sammen med mig og hjalp mig med at få ryddet op. Jeg havde jo brugt det i mere end tre år, og mine arbejdsgange var noget uhensigtsmæssige, fortæller hun.
Det var en øjenåbner for Birgit. Selv da Gitte Boyschau fastslog, at Birgit skulle fjerne Uploader-funktionen, der var ved at blive forældet og fremover sende bilag via mail.
- Hun sagde: ”Du forstår jo godt det hele, så lad os bare fjerne den funktion, for den forsvinder alligevel. Du ringer bare, hvis du kommer i tvivl om noget ”. Så det gjorde vi, siger Birgit med et smil.

 

Tingene hænger logisk sammen

Hun arbejder målrettet på at lære systemerne. Også selv om det nogle gange tager lidt tid at komme efter, men tålmodigheden betaler sig i sidste ende, hvor Birgit Müller sparer en del tid på regnskaber og lønbogholderi:
- Jeg kan kun se fordele, tingene hænger helt logisk sammen. Vi har fx 22 ansatte, som jeg også selv kører webløn på nu.
Birgit Müller understreger, at det ikke kan nytte noget at modsætte sig de nye tiltag og brokke sig over dem. Tingene var ikke altid bedre førhen.
- Vi skal jo huske, at regnskabsassistenterne hos LandboSyd ikke har fundet på de digitale systemer, men tværtimod prøver deres bedste på at lære os andre at bruge dem. De hjælper og formidler, og jeg kan kun anbefale, at man inviterer en af dem hjem på besøg, så man kan komme godt i gang eller få ryddet op, hvis man er hoppet ud af sporet.

Maglegården I/S

Gården har været gennem et generationsskifte fra Svend og Birgit Müller til sønnerne Rasmus Müller og Henrik Müller. De overtager fuldt ud 1. januar 2020. Maglegården har 2500 søer, hvor 7 kilos grisene sælges til deres andre gårde Egehøjgaard og Troldhøjgård. Herfra sælges grisene igen videre som 30 kilos grise til Bregentved Gods. Maglegården sørger selv for transport af grisene i egne lastbiler.

Maglegården I/S driver ca. 700 hektar jord.

 

Du kan læse mere om mulighederne i Summax hos LandboSyd her.

Birgit Müller og Gitte Boyschau mødes og snakker Summax.

 

 

 

Gitte Boyschau
Summaxspecialist
74365021
gbo@landbosyd.dk
Gitte Boyschau
Henrik Jeppesen
Summaxspecialist og regnskabsassistent
74365162
hej@landbosyd.dk
Henrik Jeppesen