Barsø-osten vender tilbage

Ostemester Jesper Fogh, Naturmælk, går efter et sødmefuldt og frugtigt udtryk med inspiration fra naturen omkring Lillebælt.

 

Godt nok har Arla Foods opgivet at lave de to oste fra Barsø i Lillebælt, Barsø Vildnis og Barsø Havblik, der blev lanceret i foråret 2018.

Men oste fra Barsø vil i fremtiden fortsat være at finde i køldiskene, efter at Søren Svennesen og Helle Kreiberg, som driver øens eneste landbrug, er blevet andelshavere i det lokale mejeri Naturmælk fra ved Tinglev.

 

Fortolker råvaren

Naturmælk satser på at producere et par ægte terroir-oste fra det økologiske landbrug på Barsø, og lanceringen ventes at ske efter sommerferien.

Bjerggaard Barsø Landbrug med 185 køer og 228 hektar sørger for råvarerne, og det er ostemester Jesper Fogh, der nu har fået opgaven med at fortolke råvaren til et par ægte terroir-oste:

”Af respekt for den ekstraordinært gode mælk skal de ikke kitmodnes. Jeg går snarere efter et sødmefuldt og frugtigt udtryk med inspiration fra naturen omkring Lillebælt. Fra mit hjem kan jeg se over vandet til Barsø – det forpligter på kvaliteten,” siger ostemesteren til Ost & Ko, en hjemmeside udgivet af Mejeriforeningen.

Søren Svennesen er medlem af LandboSyds bestyrelse.

Søren Svennesen
Bestyrelsesmedlem
74618582
22359136
soren.svennesen@privat.dk
Søren Svennesen