75.000 børn og voksne så, rørte og lugtede til landbruget

Der blev kørt i traktor, klappet kalve, hilst på grise, kyllinger og geder og lært en masse nyt om, hvor maden kommer fra, da 75.135 danskere deltog i årets store familiedag, Åbent Landbrug.

Udgivet d. 19. september 2022

 

79 værter over hele landet tog søndag den. 18. september imod nysgerrige danskere, der ville opleve livet på landet, finde ud af hvordan kornet på marken bliver til mel og havregryn, grøntsagerne vokser eller besøge virksomheder og blive klogere på, hvordan de bidrager til dansk landbrug.

I vores nærområde havde Gråsten Landbrugsskole slået dørene op. Hele 3.686 slog vejen forbi – især mange småbørnsfamilier, hvilket gav barnevognskø ved kostalden.

”Stor tak fra LandboSyd for det kæmpe arbejde medarbejdere og eleverne har haft. Landbrugsskolen er en meget vigtig formidler af alt det gode, vores erhverv har at byde på. Skolen viser stort engagement og gjorde dagen til en fantastisk oplevelse for de mange, mange gæster,” lyder det fra næstformand Ingrid van den Hengel, der selv var at finde på landbrugsskolen til søndagens Åbent Landbrug.

 

Længst med åben dialog

Og netop formålet med Åbent Landbrug er at give alle, der har lyst en mulighed for at komme helt tæt på landbruget, forklarer Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer.

”Alle har en mening om det, vi spiser til dagligt, og i takt med at spørgsmål om klima, bæredygtighed og dyrevelfærd er noget, der aktivt diskuteres i forhold til fødevareproduktionen, er behovet for at se produktionen endnu mere vigtig. Vi tror på, at man kommer længst med en åben dialog,” siger han.

Åbent Landbrug har siden arrangementets begyndelse i 1997 tiltrukket mange børnefamilier, der benytter lejligheden til at tage en søndagstur på landet og hilse på dyrene.

Arrangementet ligger altid den tredje søndag i september og er gratis. I 2023 er der Åbent Landbrug den 17. september

 

Ingrid van den Hengel
Bestyrelsesmedlem, næstformand
74761404
61617571
ingrid@vandenhengel.dk
Ingrid van den Hengel