ADR transportkursus (kapitel 1.3-kursus)

Tidspunkt: 10. december 2019 kl. 13:00 - 16:30

Sted: LandboSyd, Jens Terp-Nielsens Vej 13, 6200 Aabenraa
Pris for deltagelse: 750 kr. + moms

 

Henter du sprøjtemidler, gasflasker, brændstof eller kemi til vask af stalde i din bil? Eller andre faremærkede produkter?

Hvis ja, så træder ADR-reglerne i kraft, hvilket betyder at du skal have gennemført et kursus i transport af farligt gods. Som landmand kan du formentlig nøjes med det korte kursus på 3,5 time – også kaldet ADR kapitel 1.3-kursus – idet du oftest ikke transporterer store mængder.

LandboSyd arrangerer et kursus tirsdag d. 10. december 2019 kl. 13.00 – 16.30. Underviseren er Gunnar Schmidt fra vores samarbejdspartner Byggeri og Teknik i Herning. Prisen er 750 kr. pr. deltager. Tilmeldingsfrist tirsdag d. 3. december 2019 på længere nede på denne side eller på tlf. 7436 5000.

Ved tilmelding oplyses fulde navn, adresse, kontaktoplysninger, fødselsdato og nationalitet.

FAKTA
Hvis man transporterer farligt gods ad vej i registreret køretøj, så træder en europæisk konvention (ADR-konventionen) i kraft og bestemmer, at man skal have tilegnet sig et ADR-bevis. Der er dog indført nogle frimængder, som betyder at hvis man kun transporterer mindre mængder under frimængden, så kan man nøjes med et kortere kursus. Frimængderne er:

Transportkategori Frimængde (liter el. kg) Eksempel
0 0 Flydende ammoniumnitrat
1 20 Råolie
2 333 Benzin
3 1000 Dieselolie
4 Ubegrænset Sikkerhedstændstikker

Stor set alle godkendte sprøjtemidler i Danmark ligger i transportgruppe 3.

Alt hvad der transporteres i marksprøjte eller i godkendt traktor (kun plade foran m. sort kant) er lovligt uden kursus og i ubegrænset mængder. Men hvis der transporteres produkter med faremærkninger i registreret bil eller traktor (plader foran og bagpå m. rød kant) kræver det et kursusbevis på enten det lange eller det korte kursus afhængigt af om man transporterer mængder over eller under frimængderne.

Farligt gods er produkter der har én eller anden form for faremærkning (se nedenfor). Læs mere om lovgivningen HER

Bliver man taget af politiet i at køre med faremærkede produkter uden at have gennemført det rigtige kursus, uden de nødvendige papirer og uden den lovpligtige ADR-brandslukker så kan man forvente en bøde på minimum 7.000 kr. til chaufføren plus det dobbelte til ejeren af virksomheden.

Så brug en halv dag på kursus og undgå bøden!

Karin Tychsen
Planteavlsrådgiver
74365124
61205323
kat@landbosyd.dk
Karin Tychsen

Tilmeld dig længere nede på siden