29 september
LandboSyd og lokale butikker ude med kritik af Coops skræmmekampagne
26 sønderjyske brugsforeninger mv. siger i annoncer i weekenden sammen med LandboSyd fra over for Coop.

 

 

LandboSyd opfordrer fortsat Coop til at trække deres skræmmekampagne over for ganske almindelige danske fødevarer tilbage.

I annoncer i JydskeVestkysten i den kommende weekend tager en samlet bestyrelse for LandboSyd afstand til kampagnen.

Samtidig har 26 sønderjyske Lokalbrugsen, Kvickly, Dagli'brugsen og Fakta-butikker besluttet at bakke op om LandboSyds budskab. LandboSyd siger ja tak til økologi, ja tak til ganske almindelige fødevarer, ja tak til til lokale produkter og ja tak til til at forbrugerne selv kan bestemme hvilke varer, de ønsker at købe. Men der bliver sagt klart nej tak til Coops skræmmekampagne.

Annoncerne kommer samtidig med, at forretninger ikke bare i Sønderjylland, men i hele landet ikke vil have det nyeste nummer af Samvirke liggende fremme.

På forsiden af Samvirke pointeres, at det er nødvendigt at iføre sig beskyttelsesdragt og gasmaske for at spise ikke-økologisk grønt.

Formand for LandboSyd, Mogens Dall, reagerede hurtigt på kampagnen, som mistænkeliggører den konventionelle produktion,  og foreslog danske forbrugere at boykotte Coop, indtil de har trukket kampagnen tilbage. Mogens Dall understreger, at en boykotten ikke er rettet imod de lokale forretninger, som i stort tal er enige, men handler om, at Coop i Albertslund skal trække kampagnen tilbage.

LandboSyd var med til at sætte gang i debatten med følge læserbrev fra Mogens Dall i sidste uge:

Vi er glade for et stort udvalg i butikkerne. Nogle er vilde med kødpålæg, mens andre vil have en stor salat. Og når der er fest, er nogle danskere enige om, at en steak er sagen, ligesom de gerne vil have gode sønderjyske ringriderpølser på grillen en lun sommeraften.

Andre kan ikke lide svinekød. Nogle kan slet ikke lide kød, og nogle kan slet ikke lide produkter, der har været en del af den animalske verden. De finder andre varer i de danske butikker. De har friheden til selv at vælge.

 

Men nu vil Coop bestemme. Coop har besluttet, at kun økologi er sagen, og at konventionel produktion er ramt af gift. De mener det så alvorligt, at de har lavet en forside på deres blad Samvirke, der viser en person, som har taget en beskyttelsesdragt på for at spise konventionelt grønt. Så farligt er konventionelle produkter ifølge Coop.

Jeg forstår ikke, at vi danske forbrugere skal finde os i, at nogle af vores butikker taler ned til os. Jeg vil derfor opfordre alle forbrugere til at lade være med at handle i Coop’s butikker og først vender tilbage, når de trækker denne usmagelige kampagne tilbage.

Vælg i stedet en af de andre butikker, hvor der er reel frihed til at vælge. Vi forbrugere skal ikke finde os i, at en butikskæde med en usmagelig kampagne vil gøre sig til dommer over vores mad.

 

Kontakt os

Bestyrelsesformand
mogensdall@gmail.com
7468 0361
4011 8361

Nyhedsbrev

Vi formidler relevante informationer i vores generelle nyhedsbrev som du kan tilmelde dig her. Yderligere kan du tilmelde dig vores specielle-interesse nyhedsbreve for flere detaljerede nyheder ved at markere disse nedenfor.